Förord

Förmånliga priser på väskan, vindagboken och paketet med väska och vindagbok

Under flera år har vi som går på vinprovningar smakat viner som vi har tyckt mycket bra om och kanske något vin som inte fallit oss helt i smaken.

Anteckningarna om viner som vi smakat har vi ofta gjort på de underlag som föreläsaren eller provningsledaren lagt fram inför provningen. På underlagen har vi ställt glasen samt gjort anteckningarna. Underlagen är stora och inte särskilt praktiska att förvara och sortera upp.

Vägen fram till Vindagboken Bouquet gick via dessa provningsunderlag och kollegieblock med anteckningar på vinernas egenskaper såsom färg, doft och smak.

Till slut bestämde vi oss för att ta fram en vindagbok som bygger på våra erfarenheter som munskänkar och vinprovare.

Vi hoppas nu att Du som beställer vår vindagbok får glädje av den och ger dej möjlighet att utveckla ditt vinintresse och vinkunnande.  Vindagboken kan naturligtvis även användas för andra drycker såsom öl, whiskey, te

Vindagboken kostar 170:- inkl moms. Frakt  på 54:- tillkommer. Beställ via e-post.

Owe G

Inledning

Vindagboken Bouquet är en anteckningsbok för Er som går på vinprovningar och för Er som vill göra noteringar om de viner som ni dricker. Syftet är att öka era kunskaper om vin genom att samla vinupplevelserna i en strukturerad form. Vid varje tillfälle som ni dricker vin i grupp eller på egen hand så kan ni göra noteringar om vinet och samla dessa per druva i Vindagbokens sammanställningsdel.

I sammanställningsdelen kan ni notera upplevelsen av de viner som ni dricker. Denna del blir ditt vin-doft-smak lexikon– ditt Aroma wheel.

I Vindagboken finns plats att notera vinets utseende, doft och smak med plats även för egna noteringar såsom den mat ni åt.

I sammanställningsdelen – finns de vanligaste gröna och blå druvorna förtryckta. I den delen för du in, för varje vin/druva, de noteringar som du gjorde när du provade vinet. Utseendet, dofterna och smakerna du förknippar med vinet som du smakar/dricker.

På detta sätt bygger du successivt upp en kunskapsbank som gör att du kommer att bli mer och mer säker på att avgöra vilken druva det är som ingår i de viner som du provar.

Så här kan du använda Vindagboken Bouquet: Vid provningen eller när du dricker vinet gör du anteckningar om: 
utseende = t ex ljust gult, doft = t ex grönt äpple, citrus, något mineral, smak = t ex grönt äpple, citrus, hög syra.

Syftet är att du ska känna igen vinet eller druvan nästa gång du smakar ett vin eller vill hitta rätt kombination av vin – mat.

När du konstaterat vilken druva det är, denna gång en chardonnay, så för du in dessa noteringar i den andra delen, sammanställningsdelen, för chardonnaydruvan.

Vindagboken passar såväl provningsgrupper som för de som vill ha hjälp att komma ihåg vilket vin som man har druckit och hur det smakade.